VADON ELSŐSEGÉLY KÉPZÉS 2017.02.


OUTDOOR-, VADON ELSŐSEGÉLY

TANFOLYAM (KÉPZÉS) ÉS WORKSHOP3 napos (30 órás) intenzív, gyakorlati központú elsősegély tanfolyam azoknak a felelősségteljes vezetőknek, csoportokat kísérőknek, akik megfelelő (elsősegélynyújtó) tudással akarnak egyéneket, csoportokat kísérni természetes környezetbe. Azoknak akik biztosak akarnak lenni abban, hogy baj esetén minden tőlük telhetőt meg akarnak és meg is tudnak tenni.


A természetben járva akár a legváratlanabb pillanatban is bekövetkezhet a baj. Kificamodhat egy boka, de valakire rátörhet akár egy asztmás roham is, súlyosabb esetekről már nem is beszélve. Ilyenkor, ha csoportban vagyunk, a vezetőnek hatványozott a felelőssége. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minden túravezető, outdoor tréner, síoktató, hegymászó, kalandterapeuta, kalandor esetleg biztonsági játékos, vagy éppen egy osztálykirándulásra induló tanár tudja, hogy mi a teendő baj esetén.

outdoor, vadon elsősegély tanfolyam (képzés) és workshop: minden felelős vezetőnek elengedhetetlen


WILDERNESS EMERGENCY & RESCUE ACADEMY – HUNGARY


OUTDOOR-, VADON ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM (KÉPZÉS) RÉSZLETEI

A novemberi kurzusra hatalmas volt az érdeklődés, gyorsan elérte a maximumot (még annál is többet) a csoportlétszám, így azonnal kiírásra került a következő alkalom időpontja.

MINŐSÍTÉS:

A képzés a WMS (Wilderness Medical Society – www.wms.org) irányelvei szerint épül fel

és így sikeres elvégzése esetén nemzetközileg elismert WAFA (Wilderness Advanced First Aid) minősítést ad.

IDŐPONT:

2017. február 24-25-26. (péntek-szombat-vasárnap)

3 napos interaktív képzés

HELYSZÍN:

Börzsöny, Katalinpusztai Kiránduló Központ

RÉSZVÉTELI DÍJ:

2017 január 15-ig kedvezményesen 79.000.- Ft

2017 január 16. után 89.000.- Ft

3 vagy több fő együttes jelentkezése esetén 10.000.- Ft/fő ún. “csoportos kedvezményt” kínálunk! (azaz a részvételi díj 69.000.-, ill. 79.000.- Ft)

AZ ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉSI HATÁRIDEJE: 2017. január 15.!

CSOPORT:

maximális létszám 20 fő

A képzés BENTLAKÁSOS, így a képzési díj TARTALMAZZA a 3 napi TELJES ellátást (étkezések és szállás 8 ágyas szobákban díját) és a jegyzetek és a szimuláció díjait.

A képzés NEM TARTALMAZZA az utazás díját, melyet a résztvevőknek egyénileg kell megoldaniuk.

A tanfolyamon való részvétel nem igényel előzetes egészségügyi képzettséget.

Az elsősegély tanfolyam (képzés) és workshop nyelve magyar.

JELENTKEZÉS:

A jelentkezés első lépése a regisztráció kitöltése, majd a részvételi díj átutalása. A hely garantált foglalása a befizetéssel lép életbe!

BEFIZETÉS/SZÁMLASZÁM:

“kéTTé” Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány

ERSTE Bank 11600006-00000000-60093031

Az átutalás közleményébe kérjük beírni: Elsősegély képzés + résztvevő neve

Egyéb felmerülő kérdések esetén keress bátran: KAPCSOLAT

LEMONDÁSI/VISSZAFIZETÉSI SZABÁLYOK ÉS GARANCIA:

Amennyiben ön befizette a regisztrációs díjat, de valamilyen oknál fogva mégis visszalépne a részvételtől, a következő módon tudjuk a visszafizetést garantálni.

(A megjelölt összeg és arány a kezelési, lemondási díjat jelenti, azaz ennyit tartunk vissza a befizetett összegből)

– 02.01 -ig való lemondás esetén: 0.- (ill. – banki átutalás díja)

– 02.02 – 11.06 -ig való lemondás esetén: – 5000.- Ft

– 02.07 – 11.13 -ig való lemondás esetén: – 30 %

– 02.14 – 11.21 -ig való lemondás esetén: – 50 %

– 02.22 utáni lemondás esetén – 100 % (egyéni kérelem és elbírálás alapján módunkban áll a díj egy részének visszatérítésére)

NOVEMBERI KÉPZÉS KÉPEI:


A workshopot nemzetközi sztenderdek mentén Dr. Molnár Péter mentőorvos, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosa és Szabó Gábor Timur outdoor tréner, vadon- és kalandterapeuta, Wilderness First Responder tartja.


A képzés gyakorlat központú, a résztvevők előadások során, videók és képanyagok segítségével is megismerhetik a VADON ELSŐSEGÉLY elméleti alapjait, a természetben folytatott tevékenység során fellépő kockázati elemeket, a lehetséges sérüléseket és betegségeket és azok kezelését, ellátását, majd aktív, sajátélményű, tapasztalati tanulási szimulációs helyzetekben gyakorolhatják a tanultakat, látottakat.


A Vadon orvoslás (Wilderness Medicine) “elszigetelt környezetben történő sürgős életmentő ellátást” jelent és egy gyorsan növekvő terület, melynek jelentősége is egyre növekszik a nehezen elérhető természeti környezetben (backcountry) túrázó, sziklát és hegyet mászó, vizisportokat űző (kajak, kenu, rafting-canyoning, stb.) és más potenciálisan veszélyes tevékenységet űző emberek számának növekedésével. A terület elsődleges célja a helyes helyzetfelmérés, a prioritások felállítása, az ebben a környezetben előforduló akut sérülések és betegségek elsődleges kezelése és a páciens sürgősségi evakuációja.

További információk:

Néhány azok közül az outdoor/vadon elsősegély témák és módszerek közül, amelyeket a résztvevők megismerhetnek, illetve amelyekkel kísérletezhetnek:

 • PAS – Páciens Elemző Rendszer
 • A három kritikus életfenntartó rendszer
 • Mi az a sokk? Milyen formái vannak?
 • Mi az a trauma és mit kell/lehet tenni, ha bekövetkezik?
 • Elszigetelt, nehezen megközelíthető természeti környezetben:
  • Rögzítés és szállítás
  • CPR – újraélesztés
  • Allergiák és kezelésük
  • Asztma és egyéb krónikus betegségek
  • Csont és izomrendszer, sérüléseik és ellátásuk
  • Stabil és instabil serülések, törések, ficamok és kezelésük
  • Bőr sérülések, hólyagok, sebek tisztítása
  • Égési sérülések kezelése
  • Fertőzések, fertőtlenítés, sebkötözés
  • Hasmenés és mérgezések
 • Környezeti tényezők, hőmérséklet, víz, magasság, villámlás, állatok, növények stb. egészségügyi kockázatai és kezelésük
 • Előzetes kockázatelemzés outdoor környezetben, felkészülés egy outdoor programra elsősegély vonatkozásában, evakuációs terv készítése
 • Praktikus és gyors, életmentő, kockázat minimalizáló fogások, trükkök
 • Az ideális elsősegély csomag összetétele, használata

A képzést követően on-line konzultációs és esetmegbeszélő fórum lehetőséget biztosítunk és a minősítés megőrzéséhez minden évben egy nap tudásfrissítést, tapasztalatcserét, eset szupervíziórt kínáló workshopon kell résztvennie a hallgatóknak.

Tervezzük emelt szintű képzés inditását is, ami Magyarországon egyedülálló, de a világon is elismert képzési rendszerekhez hasonló programban való részvételi lehetőséget kínál.

outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-22outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-24outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-15outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-11


OUTDOOR-, VADON ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM (KÉPZÉS) OKTATÓI

Dr. Molnár Péter

Péter 1999 óta foglalkozik gyakorlati elsősegély és újraélesztés oktatással. 2005 óta a Magyar Resuscitatios (újraélesztési) Társaság és az European Resuscitation Council nemzetközi instruktora. 2008 óta ITLS (International Trauma Life Support), 2010 óta PTLS (Pediatric Trauma L.S), 2014 óta EPLS (European Pediatric L.S.) instructor is, illetve 2012 óta ITLS course director. 2010 óta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat állandó tagja.elsosegely-tanfolyam-molnar-peter-2 Rendszeresen oktat orvosokat, mentődolgozókat, ápolókat, illetve laikus felnőtteket és 10-18 éves fiatalokat is. Számos alkalommal tartott képzést a TÜV Rheinhard, az ALDI vagy akár outdoor tréningek szervezésével fglalkozó cégek számára. A sürgősségi beteg- és sérült-ellátásban 2005 óta dolgozik. Jelenleg főállása és családja (3 gyermek) mellett az Országos Mentőszolgálatnál, ill. a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-nél kivonuló mentőorvosként teljesít szolgálatot.
Kisgyermek kora óta rendszeresen túrázik, tizenévesen kezdett outdoor sportokat űzni, hegyet és sziklát mászni, barlangászni. A természeti sportok szeretetét és természet iránti alázatát nagy örömmel igyekszik átadni gyermekeinek, barátainak, tanítványinak – mind szabadidejében, mind táborok vagy az orvoslás gyakorlása közben. Vallja, hogy a tanítás szeretete a tudás örökkévalósága.

Szabó Gábor Timur

Gábor több, mint 15 éve foglalkozik outdoor tréningekkel, majd közel 10 évvel ezelőtt paktizáló pszichológusként elvégezte a Bécsi Egyetem és az IOA (www.ioa.at) közös képzését, ahol Akadémiai Outdoor Tréner és Tanácsadó képesítést szerzett. 2004 óta foglalkozik vadon- és kalandterápiás programokkal. Vizsgázott sziklamászó és ipari alpinistaként mobil magas kötélpálya elemeket épít. Nyomasztó felismerés volt számára, hogy bárelsosegely-tanfolyam-szabo-gabor-2 szakmailag folyamatosan képezte magát, egy a nehezen megközelíthető természeti környezetben bekövetkező baleset esetén nem tud elsősegélyt nyújtani. Miután Magyarországon nem talált megfelelő képzést Belgiumban végezte el az amerikai székhelyű Wilderness Medical Associates (www.wildmed.org) vadon elsősegély képzését. A tanfolyamhoz az itt megszerzett tudásával járul hozzá.

WILDERNESS EMERGENCY
& RESCUE ACADEMY – HUNGARY

outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-26outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-16outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-12outdoor-vadon-elsosegely-tanfolyam-kepzes-13